#НеЕВест: Медиумска писменост со Зоран Јованоски

MimZJ

„Размислувај со своја глава, немој само да ги голташ информациите“,порачува тетовскиот новинар Зоран Јованоски од емисијата „360 степени“. Тој беше гостин на обуката за медиумска писменост која се одржа во Тетово на 23-24 септември. На учесниците им објасни како тие секојдневно може да препознаваат лажни вести и на какви медиуми може да им веруваат.

Leave a comment